10 Грудня, 2017 - Admin

Всеукраїнський тиждень права

З 4 по 10 грудня 2017 року в Україні пройшов Всеукраїнський тиждень права. Відповідний план заходів було затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 579-р. Всеукраїнський тиждень права запроваджено Указом Президента України від 08 грудня 2008 р. №1149/2008 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку у тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй прийнято Загальну декларацію прав людини. Проведення тижня мало на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформувати громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

У нашому закладі в рамках проведення Всеукраїнського тижня права з метою виховання в учнів поваги до прав і свобод людини, формування правової культури, розширення знань про права та обов’язки сучасного громадянина України було реалізовано цілу низку виховних заходів для учінв 1-10-х класів, вихованців дошкільних груп, їх батьків. Це і виховні години, і правові дебати, і екскурсії, і вікторини, ігри, відео-уроки, круглі столи. Також були організовані тематичні виставки малюнків “Права очима дітей” та літератури “Освіта та право”.

Упродовж тижня учні також мали змогу поспілкуватися з представниками правоохоронних органів, соціальних служб, служби пробації, бюро безоплатної правової допомоги, центру зайнятості, громадських організацій. Окремо слід відзначити, що 8 грудня учні нашого закладу взяли участь у Всеукраїнському уроці “Права людини”, який організували та провели вчителі історії Семенюра Л.П. та Романов С.О.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *