Соціально-правовий захист

Шановні учасники освітнього процесу!

З  питань, що стосуються збереження життя чи здоров’я, а також захисту прав та інтересів дітей, звертайтеся щодня з 8:00 год до 17:00 год.

Соціальний педагог Осауленко Оксана Євгенівна


Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

Права та обов’язки батьків

Електронна скринька  довіри dovira_snvk@ukr.net




Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Всеукраїнський правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» було презентовано Міністром юстиції Павлом Петренком та очільником USAID Уейдом Уорреном на початку червня цього року. Проект реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження», інших донорів та партнерів.Органи місцевого самоврядування мають сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах мають бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Мета проекту: забезпечити громадян інформацією про їхні права та механізми захисту цих прав, сформувати нову правову культуру в суспільстві, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної правової демократичної держави.

13 вересня 2017 року Розпорядженням Кабінету Міністрів України №638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» у 2017-2019 роках» проекту було надано статус національного.

10 листопада Національна рада реформ більшістю голосів схвалила Стратегію інформування громадян України про гарантовані їм Конституцією та законами України права на період до 2019 року. Документ реалізовуватиметься в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!».

Уряд вже наповнює проект «Я МАЮ ПРАВО!» реальним змістом за такими напрямками:

  1. #МаскиШоуСтоп: захист прав підприємців – прийняття Закону щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес
  2. #ЧужихДітейНеБуває: захист прав дітей – прийняття Закону щодо посилення відповідальності за жорстку несплату аліментів
  3. #АгроРейдериСтоп: захист прав аграріїв – створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні
  4. #ХабарЗаНавчанняСтоп: захист прав студентів – боротьба з корупцією у вищих навчальних закладах.

Протидія домашньому насильству — новий пріорітетний напрямок проекту Мін’юсту “Я маю право”.

Детальніше про проект можна ознайомитись за посиланням  http://pravo.minjust.gov.ua.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу ви можете в Нововодолазькому бюро правової допомоги за адресою: смт Нова Водолага, вул. Воскресінська, 3. тел.: (057-40)4-49-75