12 Вересня, 2019 - Admin

На гостину до Г.С.Сковороди

Теплого  вересневого  дня (12  вересня) дев’ятикласники  відвідали Національний літературно-меморіальний  музей Г. С. Сковороди  у с.Сковородинівка Золочівського району.

В музеї учні мали змогу подивитися книги, картини, предмети українського побуту, які яскраво передають дух того часу. Але головне місце посідає експозиція, присвячена саме життю Григорія Савича, його поетичній і педагогічній спадщині.

Екскурсовод своєю цікавою розповіддю про життя , творчість і роздуми Г.С.Сковороди –  поета, філософа, мислителя  заволоділа увагою учнів на перших хвилинах екскурсії. Крім  слухання фактів із життя Г.С.Сковороди, дев’ятикласники відповідали на запитання, вели діалог із екскурсоводом. Можна сказати, що із учнями був проведений урок літератури .

В парку учні зупинилися біля кола життя ,пройшлися липовими алеями (вони сімома променями відходять від кола), зазирнули у криницю, де побачили своє відображення . Велике враження   справив на відвідувачів 700-річний  дуб, під яким поет любив сидіти і писав свої байки. Поруч росте дуб-батько і дуб-син. На території парку діти побачили багато гіпсових і дерев’яних скульптур, які символізують філософські погляди Г.С.Сковороди.

Поруч із музеєм знаходиться могила великого українця з надгробною плитою де є напис: «Світ ловив мене, але не спіймав».

Неподалік садиби-музею є ставок , який в народі називають Панські штани. Після змістовної екскурсії , діти влаштували пікнік побіля комори (амбару) ХІХ ст.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *