12 Травня, 2015 - Admin

«Шляхами доблесті і слави»

Знову прийшов травень. Приніс із собою літній теплий дощик, першу весняну  грозу. Вкрив землю зеленою травичкою, одягнув на дерева зелені шати, заквітчав землю жовтими, червоними, багряними тюльпанами, білосніжними нарцисами, простелився голубооким барвінком.

Разом з травнем у наші серця приходить свято Перемоги, перемоги українського народу у Другій світовій війні над нацистами.

Цей рік особливий, бо ми вперше святкуємо його із новою символікою- червоними маками- квіткою-тотемом України, і впреше святкуємо це свято  з європейським народом , як День визволення Європи від нацистів.

Відзначаючи 70-ту річницю завершення Другої світової війни, учні початкових класів збагатили свої знання про героїчний подвиг своїх земляків, ще і ще раз пройшли дорогами доблесті і слави своїх земляків та українського народу .

Учні 1,2 класів із кл.керівниками Ордою І.Г.,Лютко О.М., вихователями  Федоренко Г.Г.та Кравцовою О.М. побували на х.Булахи, де почули цікаві розповіді про славних захисників і визволителів району від нацистів. На годині спілкування ними був переглянутий відеоролик «Моя родина в роки Другої світової війни». Діти мали змогу побачити  і почути спогади-розповідь родини Головешка Андрія ,учня 2-го класу, про ті далекі воєнні роки.

Учні 3-го класу( кл.керівник Панченко Л.Є.) вшанували пам’ять про своїх земляків біля пам’ятника невідомому солдату у смт.Нова Водолага, поклали квіти до його підніжжя, чим ще раз довели, що вони пам’ятають, шанують їх подвиг і гордяться ними.

Цікаву , змістовну екскурсію про подвиг партизанів-односельців провели для 4-класників (кл.керівник Атанасова Т.Г., вихователь Петрашкевич Т.Р.) у Знам’янському музеї партизанської слави. Учні з великим захопленням слухали цікаву розповідь екскурсовода Волдодимира Леотійовича про подвиги і героїчну боротьбу односельчан в роки війни . Вони ще і ще раз поринали у час, коли на території району діяв партизанський загін , яким керував С.О.Либа.  З завмиранням серця учні гуляли в  парку , який носить назву «40 років Перемоги», де їх вразило те, що кожне дерево, яке посаджене там, присвячене односельцю, який загинув у війні. На кожному дереві є табличка, чиє ім’я воно носить.

Діти також  побували біля самої старої будівлі в районі — поміщицького маєтку Шидловських.

На годині спілкування учням був запропонований перегляд  матеріалів довготривалого краєзнавчо-пошукового проекту «Шляхами доблесті і слави», який діти разом із класним керівником та вихователем проводили протягом 4-ох років навчання . Ще раз зупинилися на відеопрезентації «Вулиці мого села, названі на честь героїв-односельців» та перегляд відеоролика «Спогади про мого прадідуся Ткаченка І.Г.»  Матеріал для створення даного відеофільму надала родина Рябокобили Влада .

Протягом квітня -травня   діти 1-4 класів переглянули кінофільми «Чотири танкісти й собака», «В бій ідуть одні старики», намалювали малюнки із найцікавіших для них епізодів.

Хочемо вірити і сподіваємося, що наше підростаюче покоління  буде намагатися зберегти мир у світі, і ніколи діти не будуть підбирати до слова «мир» антонім «війна», а тільки слова- синоніми.

Зі святом, шановні!

2к DSC08925 DSC08937 DSC08951 DSC08980 DSC08982 IMG_20150506_205704 Фото2049 Фото205621,2 кл перегляд відеороботи _2 світова війна у моїй родині_Головешка А

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *