4 Травня, 2017 - Admin

У кімнаті бойової слави

Як швидко і нестримно спливає час. Ось вже минуло 72 роки з того моменту, коли переможні залпи гармат гучно лунали на теренах нашого краю, вносячи свій вклад у перемогу над гітлерівцями. Подвиг наших солдатів був окроплений кров’ю і потом. Дорога його ціна. Але ніхто не забутий і ніщо не забуте.

Не забувають про цю подію і другокласники, які 4 травня відвідали кімнату бойової слави смт. Нова Водолага, в якому представлена Нововодолажчина за роки Другої Світової війни.

Дітям  доступно та цікаво розповіли про пам’ятні та легендарні сторінки історії визволення району та селища від німецьких окупантів підтверджуючи свої слова документами та чудово оформленими стендами і вітринами. Діти побачили залишки гранат, куль, каски, польовий бінокль та багато інших речей періоду війни. Особливо запам’яталася панорама «Битва під Новою Водолагою».

Учні щиро подякували господарю за гостинність та чудову екскурсію. Потім відвідали пам’ятник загиблим воїнам, вшанували їх пам’ять квітами та хвилиною мовчання.

Подібні екскурсії допомагають виховувати молоде покоління гідними громадянами своєї держави. Адже чим міцніша у народі історична пам’ять, тим перспективніше у нього майбутнє. Ми повинні завжди пам’ятати про ці подвиги, бо мир, який завоювали ветерани – це найдорожче, що нам  дісталося у спадок, і наш святий обов’язок – берегти  його.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *