22 Вересня, 2016 - Admin

Свято української народної пісні

22 вересня у закладі пройшло свято української народної пісні «Пісня — душа народу». Кожен класний колектив мав можливість вибрати та виконати українську народну пісню. А ведучі ознайомили присутніх із історією виникнення народної пісні, з її непростою історією, з різноманітністю народних пісень, намагалися донести головне:  доки живе пісня, доти живе і народ.

Кожна виконана пісня   зігріла  серця глядачів, захопила, оповила веселковими барвами, що ними мріють весни, плаче осінь, марять зими і кличе літо.

Адже саме українська пісня, як сльоза, очищає душу. Вона, як свята молитва, сповіщає і прощає. Вона цілюща, як материнське молоко. Бо в ній живе наш родовід, наша багатостраждальна і прекрасна Україна.

  Минають віки, змінюються суспільні устрої, потрясають світ нищівні війни і голодомори, на зміну одним поколінням приходять інші — у кожного свої смаки, свої уподобання. А народна пісня залишається, через усі злигодні й поневіряння проносить вона свій первісний чар, свою нев’янучу молодість. Народна пісня — це душа народу, його історія. Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею.

dsc_0600 dsc_0604 dsc_0606 dsc_0609 dsc_0614 dsc_0620 dsc_0626 dsc_0633 dsc_0636 dsc_0643

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *