30 Квітня, 2018 - Admin

Одеса – перлина біля моря

Одеса – справжня  перлина Європи. Вона народилася більше 200 років тому на місці маленького поселення Хаджибей, щоб якнайшвидше стати знаменитою і відомою. Самим своїм існуванням вона оправдує звання «Першої південної красуні» і «Південної столиці України». Про це місто можна говорити багато і розповідати багато цікавих історій, як і любуватися його прекрасними вулицями, площами, парками і архітектурою…

Учні школи мали змогу відвідати Одесу у квітні місяці. Ми відвідали центр міста, знаментий пляж «Аркадія», пройшлися по Приморському бульвару, Морському порту, вулиці Пушкінській, Дерибасівській, Думській площі, Митній площі, міському парку. Були зачаровані архітектурою Оперного театру, Міської думи, Палацом графа М.С.Воронцова і т.д. Одеса вразила нас кількістю пам’ятників.

Окремо учні побували на Одеській кіностудії, де з цікавої розповіді екскурсовода дізналися про невідомі сторони зйомок кінострічок. Кіностудія наповнена раритетним матеріалом та реліквіями.  Ми побували у павільйонах, де створювалися фільми, і дізналися, як і де створюються декорації до кінофільмів. Нам розповідали, як шиються костюми, бо це особлива сторона створення фільму: треба попасти точно в епоху, щоб не допустити різних помилок навіть у дрібничках. Бо історична достовірність – умова успішності фільму.

Велике і глибоке враження ми отримали від відвідування місця дислокації 411 батареї та Одеських катакомб у с. Нерубайське. Туристи із захватом слухали розповідь екскурсовода про героїчну оборону м.Одеси в роки Другої світової війни, розглядали експонати та з хвилюванням спускалися у катакомби.

У вільний час разом із керівниками групи діти здійснили вечірню морську прогулянку на катері «Спліт» та відвідали дитячий розважальний комплекс на пляжі «Аркадія».

Одеса просто закохала нас у себе!

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *