19 Вересня, 2018 - Admin

На Харківському авіазаводі

19 вересня 2018 року учні 4-го класу разом з учителем Атанасовою Т.Г. та вихователем Кассич Л.А. відвідали Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – підприємство авіаційного машинобудування в місті Харкові. У ході екскурсії діти відвідали музей авіації, пройшлися по заводу, відвідали виставку літаків під відкритим небом.
Авіація одна із тих тем, зацікавленість якою, мабуть, не вщухне ніколи. Адже навіть у час різноманіття гаджетів і безмежних можливостей інтернету діти радо приймають пропозицію відвідати авіаційний завод. Тож сьогодні четвертокласники із захватом слухали розповідь про історію авіабудування.
«Харківський авіазавод за 92 роки свого існування випустив більше чотирьох тисяч літальних апаратів», – розповідає директор музею ХДАВП Володимир Котляр. 
У музеї авіації представлено десятки моделей авіалайнерів, спроектованих у різні часи такими геніальними авіаконструкторами, як Калінін, Яковлев, Туполев, Антонов, Балабуєв та ін.
Директор музею ознайомив школярів з першими в СРСР серійними пасажирськими літаками К-2, К-3, К-4, першими винищувачами, першим турбореактивним пасажирським літаком Ту-104 і унікальним сімейством Ан-72/Ан-74.
Дитячу увагу особливо вразила модель літака-гіганта К-7 – «літаюча фортеця» з 7 двигунами, озброєна гарматами та кулеметами, а також Ан-74 представницького класу, у середину якого можна було зазирнути і помацати салон руками. 
Великий успіх у дітей мала і експозиція справжніх літаків під відкритим небом. А завдяки винахідливості директора авіамузею у школярів була можливість навіть «політати» на злітно-посадковій смузі.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *