12 Жовтня, 2016 - Admin

Козацькому роду нема переводу!

Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити,
І волю, і долю знайти.

Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист — це найперший обов’язок народів. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов’ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю закупницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва.  Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини. А ще14 жовтня, на Покрову, українці відзначають велике державне свято — День захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, і не лише зі зброєю в руках.

Тому, в рамках проведення декади національно-патріотичного виховання «Я –  українець!», в закладі проведено ряд цікавих різноманітних заходів.

«Хто може бути спритнішим і розумнішим за козака? Тільки його нащадки!». Саме такий девіз мали спортивні змагання «Козацькі розваги» та квест-гра «Козацькими стежками», які відбулися в закладі 12 жовтня 2016 року.

Під час «Козацьких розваг» право називатися найспритнішими нащадками козаків  виборювали учні 2-3-х класів. Це було свято мужності, сили, козацької відваги та розуму. Учасників очікувало декілька видів змагань, у яких гідно виступили обидві команди: команда 2-го класу «Котигорошко» та команда 3-го класу «Сіромахи». Хлопці показували свої спортивні здібності та готувалися бути гідними захисниками Батьківщини. За підсумками змагань перемогу здобула команда 3-го класу «Сіромахи».

А от право називатися найспритнішими та найрозумнішими виборювали команди 5-8-х класів під час квест-гри «Козацькими стежками». До складу команд увійшли 8 найкмітливіших, найспортивніших учасників від кожного класу відповідно. Абсолютно всі були задіяні. Хтось демонстрував свої знання та вміння з навчальних предметів, хтось проявляв уважність, спритність, а хто художньо зображував дійсність. Та головне, що ніхто не знав наперед куди іти далі і що там йому доведеться зробити. Дізнатися про це можна було із закодованих підказок, які заздалегідь замаскували по всій школі. Діти із задоволенням шукали їх, розшифровували та виконували. Продумували кожен крок.   А найголовніше, що всі завдання були пов’язані з нашою історією. То ж командний  національно-патріотичний дух змагань не раз нагадував про себе.

  dsc_0932 dsc_0947 dsc_0964 dsc_0975 dsc_0991 dsc_0998 dsc_0004 dsc_0002 dsc_0009 dsc_0019 dsc_0017 dsc_0015 dsc_0014 dsc_0012

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *