12 Травня, 2017 - Admin

Екскурсія до краєзнавчого музею села Знам´янка

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.

12 травня 2017 року учні 1 класу разом з вихователем Клочко В.М. та класним керівником Панченко Л.Є. відвідали краєзнавчий музей села Знам’янка.

Мета екскурсії – формування національної свідомості, любові до рідного краю, свого народу, прищеплення шанобливого ставлення до культури, забезпечення духовної єдності поколінь.

Впродовж екскурсії діти дізналися, яким був народний одяг чоловіків та жінок, як робили нитки, з яких ткали одежу, як вибілювали або фарбували ці нитки, щоб вони мали гарний вигляд, як господині вишивали сорочки, рушники. Також діти мали змогу потримати в руках яскраву українську кераміку, вироби з дерева та металу. В музеї багато документів, книг, які розповідають про історію села Знам’янка та історію Нововодолажчини. Від екскурсовода, Жигилій Володимира Леонтійовича, діти почули цікаву розповідь про героїзм воїнів та мирних жителів в роки Другої світової війни, які поклали на алтар майбутньої свободи найцінніше – своє життя.

Учні були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій землі і створювали її красу.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *