14 Лютого, 2019 - Admin

«Дружба» єднає всіх…

8-микласники провели літературні читання у кав’ярні «Дружба». За чашкою чаю діти читали поезії  українських поетів та поетів інших країн про дружбу між хлопцем та дівчиною, про перше світле почуття, яке виникає між ними – кохання. Найчастіше звучали поезії М.Рильського, О.Теліги, Л.Костенко, В.Сосюри.

Свою зустріч вони приурочили до Дня Святого Валентина, який відзначають 14 лютого.

Багато цікавої інформації діти почули про те, що відбувається в цей день в інших країнах:  в Англії в цей день ворожать, француженки у ніч на 14 лютого пришивають листки лавра до подушки, тоді можна побачити уві сні нареченого, в Америці у день святого Валентина ви не зустрінете жодної жінки без букета квітів, в Норвегії 14 лютого можуть одружуватися без згоди батьків, в Японії в цей день освідчуватись в коханні може першою жінка.

А чи знали ви що….

День Святого Валентина – це не тільки день закоханих. 14 лютого святкують Міжнародний день дарування книг, День комп’ютерника, початок Великого посту у західних християн, день заснування YouTube і День душевного здоров’я.

Під час чаювання діти випустили літературну газету. Одна  з рубрик мала назву  «Шукаю друга», в яку діти помістили свої оголошення про пошук друга.

Провели конкурс «Райське яблуко» та «Цукерка». Закінчилося свято грою «Передай сердечко», під час якої діти промовляли побажання один одному. Ще довго не стихав гамір в ігровій кімнаті, ще довго чулися суперечки про те, хто  ж справжній  друг.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *