25 Листопада, 2016 - Admin

«Голодомор – 1932-1933 років– біль серця всієї України»

У полі висохли криниці.

Ніхто не сіяв, не орав,

Голодний рік, мов чорна птиця,

Над краєм змореним літав.

Олександр Буц

 

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Саме тому 25 листопада з метою виховання в учнів поваги до історії рідного краю та минулих поколінь; вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, в початковій школі було проведено  години спілкування: «Голодомор – 1932-1933 років– біль серця всієї України», «Голодомор, ой, як це страшно», «Немов прокляття ожива, рік 33-й…», «Памятаємо… 1932 – 1933 роки». В ході виховних заходів діти дізналися про трагічне минуле своєї Батьківщини, ознайомились із книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки Голодомору в Україні; хвилиною мовчання та горінням свічок вшанували пам’ять  закатованих голодом жертв геноциду українського народу.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

xmxfdb54u1e 3jykog9wvci bhro5otxzmg k94hjhvfd_m puly9i3s1iq

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *