13 Жовтня, 2017 - Admin

«Відповідь нескореного народу»

14 жовтня – День захисника України та День українського козацтва. Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році» у жовтні цьогоріч відзначається ще й 75-ліття від початку формування Української повстанської армії (УПА).

З метою вшанування мужності та героїзму, захисників незалежності і територіальної цілісності, військових традицій Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві,  у нашому закладі, учителями історії Романовим С. О. та Семенюрою Л. П.,  були проведені уроки історії під гаслом «Відповідь нескореного народу». Діти були ознайомлені з історією виникнення УПА, персоналіями, документами, переглянули тематичні фільми.

Учні дізналися, що Українська повстанська армія– це військово-політична формація Українського визвольного руху, стратегічною метою якого було відновлення української державності. УПА зробила значний внесок у боротьбу за незалежність нашої держави, формування національної самосвідомості Українського народу, продовжила його військові та державотворчі традиції.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *