13 Вересня, 2019 - Admin

Біля братської могили

У роки Другої світової війни загинули мільйони українців. Сьогодні вшановуємо тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, за наше майбутнє. Маємо пам’ятати героїв, завдяки яким живемо під мирним небом та у вільній Україні.

13 вересня 2018 року, у переддень визволення Нової Водолаги учні 1-го класу провели пішохідну екскурсію до Братської могили , могили командира Нововодолазького партизанського загону в роки Другої світової війни С.О. Либи та могили  невідомого солдата.

 Педагоги  прийшли  до пам’ятника разом з дітьми , щоб  вони не з чуток знали, чию пам’ять вшановуємо, щоб вони побачили  та почули імена  героїв-визволителів. Їм лише по шість  років, та діти  хочуть дізнатися   про наше  героїчне минуле. Від кількості імен загиблих, очі дітей заповнились смутком та співчуттям.

Шкода… Такі молоді солдати!

Чим менше залишається живими свідків тих боїв, тим більшою є наша всенародна шана тим, хто вижив в цій війні і світлою залишається пам’ять про тих, хто загинув. Вони були, є і будуть з нами, в наших серцях. Ми будемо пам’ятати, якою страшною трагедією для українців булла  Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука нашої перемоги і сьогодні в боях, бо вони – наші прадіди,  діди і батьки.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *