9 Листопада, 2020 - Admin

Мова – духовне багатство народу

Мова - духовне багатство народу.
Василь Сухомлинський

Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. Цього дня кабінет другокласників розквіт розмаїттям вишиванок, у яких прийшли учні класу. Протягом дня, діти поповнювали свій словниковий запас новими українськими словами та знайомилися з їх значенням, розвивали та збагачували мовлення з допомогою загадок , скоромовок та приказок.

Святковий ранок розпочали із ранкового кола «Передай віночок – затанцюй таночок!», ознайомившись із назвою 10 тижня НУШ2 «Моя країна – Україна!» діти створили хмари слів із тематичними словами, виготовили лепбук «День писемності та мови».  Для його створення діти підібрали цікаві факти про мову, зібрали відомості про українських письменників та поетів, загадки та ребуси про мову . В ігровій формі, з допомогою LEGO – 6 цеглинок, висловили свої почуття до рідної мови та України.

Спостерігаючи за роботою на уроках маленьких українців, за їх мовою, поведінкою, настроєм на думку приходить одне: «Українська мова буде жити вічно, якщо в серцях українців буде до неї така любов, як у наших дітей!»

Новини