26 Листопада, 2020 - Admin

Всесвітній День тварин

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній День тварин. Свято присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших», привернути увагу широкої громадськості, особливо підростаючого покоління, що тваринки  не є обє’ктом розваг та вимагають до себе гуманного ставлення. Діти повинні розуміти всю відповідальності за їх утримання.

Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але другокласники цього дня вирішили провести урок доброти. Учні обговорили важливі проблеми: як допомогти безпритульним тваринам, як захистити тварин від жорстокості людей. Діти переглянули відеофільми, створили виставку малюнків своїх улюбленців. Розповіли про своїх домашніх тваринок. А ліплення з пластиліну — взагалі виявилось досить захоплюючим заняття. Також цікаво було подивитися інсценізацію авторської казки «Дружба», під керівництвом Гуриної Дарії. А дівчатка 8-го класу створили і презентували власний мультфільм «Коти», в якому розповідається про життя домашніх тварин.

Святкують Міжнародний день домашніх тварин в різних країнах світу по-своєму. Хтось в цей день дозволяє своїм домашнім вихованцям робити всі заборонені раніше вчинки: рвати шпалери, гризти меблі, кататися на шторах і навіть їсти зі столу. Хтось направляється разом з домашнім тваринам в салон краси. А другокласники вирішили привітати своїх улюбленців чим-небудь смачненьким та приділити більше уваги своїм маленьким друзям, адже  знайти підхід до будь-якого домашнього вихованця легко – треба просто любити його, і він відповість взаємністю.

Новини