“СПРИЯННЯ ОСВІТІ” LEGO

Вже кілька років поспіль наш заклад працює у Міжнародному проєкті «Сприяння освіті» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation (Королівство Данія).  Метою проєкту є сприяння розвитку якості освіти через всебічний розвиток дитини, зокрема компетентностей, необхідних для навчання упродовж життя та становлення педагога-фасилітатора, який прагне відійти від педагогіки копіювання, шаблонування, практики однієї правильної відповіді та нав’язування свого бачення дитині. В основу взаємодії дорослого і дитини покладено підхід «навчання через гру».   

Вихователі та вчителі  майстерно поєднують навчання LEGO конструювання із всебічним розвитком дітей, а саме, стимулюванням бажання дитини досліджувати навколишній світ.

У березні-квітні 2021 року заклад  взяв участь в дитячій архітектурній  виставці-конкурсі «Книга, що оживає…» в  рамках Всеукраїнського фестивалю гри, навчання та натхнення Play Fest 2021. Працюючи над створенням книги, що оживає,  педагоги з вихованцями  реалізували безліч міні-проєктів серед яких:  ознайомлення з історією виникнення перших книг, віртуальна подорож до Єгипту, знайомство з книгами-енциклопедіями, участь в акції «Подаруй книгу», інсценізація казок «Ріпка», «Рукавичка», «Вовк та семеро козенят» тощо.  Продуктом дослідницької діяльності вихованців та педагогів стало виготовлення лепбуку «Казкове життя», який було презентовано учасникам спільноти «Сприяння освіті» у травні 2021 року  в групі  Play Fest 2021    Facebook.

Програма “Шість цеглинок”

Програма “Безмежний світ гри з LEGO”

Лист МОНУ про проект “Сприяння освіті”