Рік дитячої творчості

rha

У світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Школа – це дерево, на гілках якого ростуть плоди науки – його учні, які живляться мудрістю вчителів, а, виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.

Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У нашому закладі ми ростимо талановиту молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту. Творчість вносить в життя кожного з нас радість і знову надихає на творчість. Отримується нескінченне коло.

Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості. Мета заходів, які будуть проведені цього року, – сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їхнього творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення та підтримка талановитих і обдарованих дітей, організація змістовного дозвілля, удосконалення виховної роботи та розбудова системи позашкільної освіти.

На переконання Президента України Віктора Федоровича Януковича, 2013 рік має стати поштовхом для розвитку і модернізації позашкільної освіти, створення ефективної системи виявлення і реалізації талантів, підтримки їх творчих, інтелектуальних, спортивних досягнень, вдосконалення виховної роботи з дітьми та організації змістовного дозвілля.

Цей рік дасть змогу відкритися кожній творчій особистості, повірити у свої можливості. Адже без віри у свої здібності, у свої сили не можна братися за жодну справу. Активно діяти, творити, працювати – ось той зоряний шлях, на якому здібності дадуть змогу кожній молодій людині стати майстром своєї справи. Тому завдання педагогічного колективу — створити умови для розкриття та розвитку творчого потенціалу нашого закладу серед учнівського контингенту шляхом залучення вихованців до різноманітних гуртків творчого характеру, участі у різноманітних конкурсах художньої самодіяльності відповідно до плану заходів Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністраціїта плану роботи закладу.


14.02.2013

14 лютого в закладі святкували День Святого Валентина. Учні 1-11 класів прийняли активну участь у конкурсі «валентинок», організованому прес-центром учнівського самоврядування. В результаті вийшла досить цікава виставка із яскравих робіт різноманітної техніки виконання: вишивка, в’язання крючком, квілінг та інше.

 

Протягом дня учні мали змогу скористатися поштовою скринькою Святого Валентина, яку представники прес-центру та центру «Дозвілля» відкрили перед святковою дискотекою. Кожен адресат отримав, призначені йому «валентинки» під час конкурсно-розважальної дискотеки, організованої учнівським самоврядуванням.


01.03.2013

1 березня в районному будинку культури відбувся відбірковий тур районного етапу обласного відкритого фестивалю дитячої художньої творчості “Таланти третього тисячоліття” та фестивалю дитячої творчості “Веселі дзвіночки”. В ньому взяли участь:

  • учениця 5 класу Басай Валерія з піснею “Рок-н-рол”;
  • учениця 7 класу Кладько Юлія з піснею “Моя земля”;
  • учениця 9 класу Козирєва Марина з піснею “Мамин оберіг”.

  • 12.03.2013

    sss

    12 березня в закладі відбулася творча зустріч-концерт із вихованцями дитячої школи мистецтв класу “Акордеон” музичного відділення з метою залучення дітей до творчості, естетичного виховання, розвитку творчих здібностей дитини. Учні 1-7 класів мали змогу поспілкуватися з педагогами та вихованцями школи мистецтв, послухати концерт гри на акордеоні.


    24.03.2013

    agaa

    24 березня у районному будинку культури відбувся ІІ тур конкурсу “Зоряні мрії”, в якому взяла участь учениця 5 класу Басай Валерія. Лера успішно виконала пісню “Вийди, вийди, сонечко” і пройшла до полуфінала конкурсу, який відбудеться 7 квітня.


    11.04.2013

    agga

    11 квітня відбувся традиційний звітний концерт «Наша школа має талант», під час якого гуртківці мали змогу в цікавій формі не тільки презентувати свій гурток, але й поділитися своїми творчими досягненнями. Глядачі ж в свою чергу переконалися, що в закладі багато талановитих вихованців, які мають можливість розвивати свої творчі здібності, відвідуючи заняття улюбленого гуртка. А ще на протязі дня в закладі працювала виставка та ярмарка виробів, виготовлених учнями та педагогами. Особливу увагу привернули картини вишивки бісером, вишивка ниткою, випалювання, петриківський розпис. Широким попитом користувалися солодощі, приготовлені вихованцями гуртка «Азбука домашнього господарювання». Виручені кошти з ярмарки учнівська рада планує витратити на придбання музичної апаратури для дискотек.


    18.04.2013

    agag

    18 квітня в районному будинку культури відбувся районний фестиваль дитячої творчості “Таланти ІІІ тисячоліття” та “Весняні дзвіночки”. Учениця 7 класу нашого закладу посіла ІІ місце у номінації “Вокал”, з чим ми її щиро вітаємо та бажаємо успіхів та перемог.


    26.04.2013

    hds

    25 квітня відбулося обласне свято художньої творчості “Весняні усмішки”. З піснею “Зоряний шлях” виступила учениця 5 класу Басай Валерія. Також своїм талантом порадувала глядачів учениця 7 класу Кладько Юлія, яка разом із танцювальною групою виконала пісню “Ой горіла в небі зірка”. Учасники були нагороджені дипломами.

    aghh

    За вагомий внесок у розвиток дитячої творчості, високий художній рівень та активну участь у святі грамотою нагородили навчальний заклад.


    20.05.2013

    20 травня із цікавою та змістовною концертною програмою на творчу зустріч завітали різновікові колективи хореографічного відділення Нововодолазької дитячої школи мистецтв.

    Юні танцівники представили хореографічну постановку за мотивами казки Г.К.Андерсена “Гидке каченя” та танці різних часів та народів світу.


    13.09.2013

    sjss

    В рамках Року дитячої творчості, з метою виховання в учнів здатності цілеспрямовано сприймати, правильно розуміти мистецтво; організації змістовного дозвілля вихованців 13.09.2013 року учні 1-6 класів відвідали районний Будинок культури, де переглянули циркову програму колективу «Анапа». Дітям сподобалися веселі клоуни Антошка та Вєня, жонглери, велофігурист, мавпочка Нафаня.


    01.10.2013

    shh

    1 жовтня — Міжнародний день Музики.
    У дошкільній групі №1 відбулося тематичне музичне заняття. Діти святкували День народження Музики. В гості до них завітав Зоряний Хлопчик з іншої планети, який сповістив, що в них трапилося горе: перестала звучати музика, не співають птахи, зав’яли всі квіти і його улюблена квітка також зав’яла. Музичний керівник його заспокоїв і розповів про чудодійну силу музики, яка дає задоволення, допомагає долати труднощі, робить людину добрішою, поліпшує настрій. Музика добре впливає не лише на людей, а й на все живе у природі — на тварини і на рослини. Сказав, що сьогодні буде звучати багато музики, і це оживить квітку.
    Діти співали, танцювали, розгадували музичні загадки, грали. В кінці
    заняття — квіти ожили. Ось яку дивовижну силу має музика!


    14.11.2013

    vara

     

    14.11.2013 учні 2-го класу відвідали театр дитячого та юнацького глядача м. Харкова, де переглянули виставу «Золоте руно». Пролунала зворушлива музика і весь зал глядачів поринув у атмосферу старогрецької міфології. Гра акторів, декорації, музичне оформлення надовго залишаться в пам’яті глядачів. Діти поверталися додому сповнені яскравих вражень.


    28.11.2013

    shws

     

    28 листопада в закладі було підведено підсумки творчої роботи 2013 року — Року Творчості дитини. Вихованці закладу, музичні керівники, вихователі підготували цікаву, змістовну концертну програму, під час якої учні довели свій талант в жанрі вокалу, хореографії, оригінального жанру. Глядачі отримали масу задоволення від виступу “ложкарів”, виконання азербайджанського танцю учнями 3 класу Онацьким Владиславом та Гарібовою Вулалою, неперевершеного виконання пісень неодноразовими учасниками та переможцями районних конкурсів Кладько Юлією, Ступкою Таїсією, Басай Валерією та іншими талановитими учнями закладу.


    12.12.2013

    ahga

    12 грудня учні нашого закладу відвідалиХарківський художній музей. Це одне з найвизначніших місць в Україні. Цікавою є історія музейної колекції, якій у 2005 році виповнилось 200 років. Вона налічує зараз бiльше 20 тисяч eкспонатів, серед яких унікальні твори майстрів cвітового та українського живопису, гpaфіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва. Учні познайомилися з іконам XVI – XIX вв., а також милувалися полотнами В.Боровиковського, Д.Левицького, І.Айвазовського, І.Репіна, С.Васильківського, І.Шишкіна, А.Бенуа. Найбільше вразили картини Тараса Григоровича Шевченка “Казахські діти”, “Острів Чеканарал” та Автопортрет 1860 року.


    23.12.2013

    sehh

    23 грудня до вихованців закладу завітали студенти Харківської гуманітарно-педагогічної академії з подарунками та концертно-розважальною програмою, під час якої привітали присутніх із наступаючими Новорічними та Різдвяними святами і подарували святковий настрій.


    24.12.2013

    Підсумки проведення Року дитячої творчості

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *