25 Листопада, 2019 - Admin

«Не згасне в серці пам’яті свіча»

У полі висохли криниці. 
Ніхто не сіяв, не орав,
Голодний рік, мов чорна птиця,
Над краєм змореним літав.

Цього року виповнюються 86-ті роковини Голодомору – злочину, що був організований більшовицьким тоталітарним режимом. День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років.  Голодомор  назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор – це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

У нашому закладі, вчителем історії Семенюрою Л.П., були проведені заходи для учнів 5-11-х класів присвячені трагічним подіям 1932-1933 років – «Не згасне в серці пам’яті свіча».

Метою заходів було ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу; вчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *