24 Січня, 2019 - Admin

Запрошення на гостину

24 січня  господар та господиня світлиці  Карась Влад  і Коротецька Поліна  гостинно запрошували до себе в гості учнів початкової школи. Для  них  екскурсоводи-господарі провели екскурс в минуле , під час якого  в доступній формі дітям розповідали про те, як жили раніше українці, які були у них хати, що було в кімнатах. Показали  і провели майстер-клас вміння користуватися рогачами та коцюбою.

 А ще восьмикласники приготували українські страви. Чого там тільки не було: царем на столі був коровай, поруч стояли смачні вареники та печені пиріжки  з різною начинкою, деруни, млинці, налисники. Не обійшлося і без смачного сала,огірочків, помідорчиків. Діти приготували і потапці, давню українську страву, картоплю в мундирах, голубці, грінки.  А хіба можна обійтися українцеві без яблук, груш та горіхів?!

Цікаво те, що восьмикласники підготували цікаві розповіді про кожну страву і розповідали це молодшим школярам. А вкінці молодші друзі провели дегустацію страв.

На закінчення свята восьмикласники розділили спечений коровай, смакували свої страви, ділилися враженнями.

В цей момент вони відчували себе справжніми господарями на своїй землі. Їм було комфортно і затишно, спокійно і тепло, бо  відчували себе справді українцями і розуміли, що вони теж творці історії  і просто змушені зберегти те ,українське , рідне надбання народу. 

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *