13 Вересня, 2021 - Admin

Екскурсія до с. Знам’янка

З метою виховання в учнів поваги до героїчного минулого народу, національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, формування шанобливого ставлення до історії українського народу та національної гідності 13 вересня учні 3-го класу, разом з учителем Атанасовою Т.Г. та вихователем Руденко О.Я., відвідали музей історії с.Знам’янка.

Від екскурсовода діти почули цікаву розповідь про героїзм воїнів та мирних жителів в роки Другої світової війни, які поклали на алтар майбутньої свободи найцінніше – своє життя та поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам, які захищали село Знам’янку. Також відвідали «живу» алею слави загиблим героям, де до кожного посадженого деревця прикріплена фотокартка з написом героя-захисника. Третьокласники поклали квіти до пам’ятника та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

Також цікавим знайомством для учнів була розповідь екскурсовода і про історію самого села Знам’янка. Діти ознайомились із колекцією різноманітних предметів, що розповідають про історію Знам’янки від її заснування до наших днів. Уявлення про традиції, звичаї населення допомагає скласти етнографічна експозиція: посуд, традиційний одяг, вироби декоративно-прикладного мистецтва, предмети побуту.

Учням сподобалася екскурсія, вони відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій землі і захищали та створювали її красу.

Час минає, стирає деталі, та лишається людська пам’ять. Діти повинні знати, що у спадок вони беруть пам’ять.

Новини