13 Лютого, 2020 - Admin

Екологічна акція «Придбай еко-сумку – збережи природу»

Через екологічні катастрофи у всьому світі міжнародні організації б’ють тривогу та закликають людство дбайливо ставитись до природи, навчитись сортувати сміття та найголовніше – відмовитись від користування пластиком та поліетиленом. Відомо, що пластикові вироби практично не розкладаються, вони плавають у морях та океанах, шкодячи здоров’ю морських мешканців, їх розносить вітер, засмічуючи ліси, поля і водойми, їх поїдають тварини, тим самим наносячи шкоду своєму здоров’ю…

Учні нашої школи глибоко занепокоєні світовими екологічними проблемами і на рівні школи намагаються  привернути увагу як дорослих, так і дітей  щодо вирішення цього  питання.

Ініціаторами акції «Придбай еко-сумку – збережи природу»  стали учні 9 класу, яка була проведена  13 лютого 2020 року. Головною метою акції стало формування екологічної поведінки та світогляду населення; привернення уваги до проблеми забруднення довкілля, як наслідок надмірного використання одноразових пакетів.

Учасники акції, учні 1-9-х класів, довго готувалися до цього дня: шили еко-сумки, прикрашали їх, проводили бесіди по класах з питань збереження екології на території  нашого селища та території школи; на уроках географії розглядали глобальні екологічні проблеми та шляхи їх вирішення на сучасному етапі розвитку суспільства.

В цей день в школі було жваво і цікаво: одні купували сумки, інші – продавали. Найактивнішими з виготовлення еко-сумок своїми руками  серед учнів середньої ланки стали учні 7-го  і 9-го  класів. Не відставали від них і всі діти початкових  класів.

На превеликий жаль,  охочих придбати сумку було набагато більше, ніж очікували.  Але ми запевнили  всіх, хто долучився до нашої акції, що вона не остання в цьому році. Кошти , виручені під час акції, направимо на вирішення екологічних проблем школи.

Закликаємо ставати  ініціаторами таких хороших справ і не бути осторонь  порятунку нашої землі. Повірте, воно того вартує!

              Коротецька Поліна, учениця 9 класу, заступник Президента школи

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *