16 Листопада, 2020 - Admin

Всесвітній День ґудзиків

Якщо неправильно застібнути перший ґудзик,
то і всі інші будуть застібнуті неправильно.
Японська мудрість

Ми навіть не сподівалися, що ідея відзначити Всесвітній день ґудзика у  класі  викличе такий інтерес з боку учнів. Тим більше, що цей день – співпадає з Міжнародним днем толерантності та Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Дане свято було засноване американською організацією National Button Society, започаткованою в 1938-му році.   Сьогодні, 16 листопада, у другокласників  відбувся Всесвітній день ґудзиків. Захід, присвячений маленькій деталі одягу – ґудзику. Другокласники дізнались, звідки прийшов до нас ґудзик, про його роль і призначення, про  прикмети, пов’язані з ґудзиками, про найбільших колекціонерів, що цікавляться цим елементом декору та одягу, побачили пам’ятники ґудзику у різних країнах світу. А ще з ґудзиків можна зробити цікаві іграшки і поробки своїми руками. Школярі захоплююче працювали над виготовленням композицій із ґудзиків.

У  другій частині заходу, «Ґудзикотерапії» було підготовлено різноманітні вправи, а саме: «Ґудзиковий масаж», «Опис гудзика»,  «Аплікація із гудзиків», «Розфарбуй гудзик» та дидактичні ігри: «Мозаїка з гудзиків», «Виклади за зразком», «Чарівний мішечок» та тест «ЧОЛОВІЧКИ». Такі завдання дали змогу  перевірити кмітливість, творчість й конструкторські здібності кожної дитини, розвиток її логічного мислення та просторової уяви. Заняття з такими іграми – справжній гімнастичний зал для тренування…розуму, дрібної моторики рук.

Метод ґудзикотерапії дав комплексний, навчальний, терапевтичний та виховний ефекти.

Цей захід був сповнений радості та посмішок дітей, продемонстрований  творчістю і  талантом.

Новини