28 Вересня, 2019 - Admin

Батурин – гетьманська столиця

Місто Батурин – гетьманська столиця  зустріло учнів Комунального закладу «Нововодолазька санаторна школа » 28 вересня ранковим сивим туманом та жовтизною кленів.

Ступивши на землю, на якій  творилася  та розвивалася історія правління гетьмана І. Мазепи, К.Розумовського, розумієш, якими гордими, розумними і далекоглядними були наші гетьмани, як глибоко вони проймалися майбутнім держави, як боролися за її свободу, волю і незалежність, як мріяли бачити українців грамотним народом. Вже тоді почався процес у евроінтеграцію .

Подорожуючі першою відвідали Батуринську цитадель, прослухали цікаву розповідь про долю захисників та долю самою фортеці. З учнями 5-7 класів був проведений історичний квест. На території цитаделі побували у будинку, де проживав І.Мазепа, побачили цікаву виставку воскових фігур гетьманів, сфотографувалися біля гетьманської криниці, відвідали музей археології.

Своєю величчю і неповторною красою вразив екскурсантів  палац  гетьмана К.Розумовського.

Учні відвідали будинок генерального писаря та генерального судді В.Кочубея, де почули цікаву розповідь про рід В.Кочубея. Спустилися у камеру допитів, з цікавістю розглянули предмети допиту.

Екскурсія була надзвичайно цікавою, корисною, збагатила знання учнів із курсу «Історія України»

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *