20 Січня, 2017 - Admin

ІІ-ий обласний свято-фестиваль «Щедрик-щедрівочка»

20 січня фольклорний колектив нашого закладу прийняв участь у ІІ-ому обласному святі-фестивалі «Щедрик-щедрівочка», який відбувся у м. Харкові.

Учні, вчителі, вихователі під керівництвом музичного керівника Жукової І.К., педагога-організатора Звенигородської І.В. упродовж січня  розучували щедрівки, намагалися відтворити голосом, співом те емоційне навантаження та значення, яке несуть дані пісні для людей.

І от той день настав. Зовнішній вигляд учасників  надихав один одного: на головах у дівчат майоріли різнобарвні українські хустки, різнокольоровими вишивками грали сорочки. В руках хлопців сяяла «звізда ясная». З великим пафосом та натхненням учасники колективу заспівали щедрівку «Пане-господарю, на твоєму дворі рай розвивсь…». Слова та виконання щедрівки були записані у Рівненській області.

Наші старання були не марні – ми здобули ІІІ місце серед всіх колективів Харківської області у номінації «Гуртове виконання».

Додому повернулися збуджені, радісні та сповнені гордості за те, що тільки в нас, на Україні, існує такий звичай щедрувати, віншувати, проводжати Рік Старий. Допоки живе у пам’яті поколінь історія, традиції та звичаї народу, допоки буде існувати наша держава. Ми хочемо зберегти це надбання для наступних поколінь, а тому ми будемо вічно, і ім’я «Україна» не згасне ніколи!

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *