28 Вересня, 2017 - Admin

Історичну пам’ять ми збережемо для прийдешніх поколінь

28 вересня учні 7-го класу побували в одному із героїчних місць Харківщини – Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С.Конєва», пройнялися тим героїчним духом та силою волі, мужністю та сміливістю захисників та визволителів м. Харкова від нацистів.

Цікавою та змістовною була екскурсія у залі «Харківщина у роки Другої Світової війни. Визволення м. Харкова» . Діти почули додаткову інформацію про хід війни на території бувшого Радянського Союзу, про визволення  міст та сіл України, зокрема, м. Києва та форсування Дніпра, м. Харкова , яке розпочалося із командного пункту маршала І.С.Конєва, який розташувався під с. Солоницівка.

Під час екскурсії діти мали змогу ознайомитися із військовою технікою тих часів, яка виставлена перед входом у музей.

Сьогодні там тихо і спокійно. Над нами висне осіннє небо, задуманий стоїть осінній ліс. Висота. Чути, як вітер шумить  і гуде. Ми милуємося спокоєм і красою. На хвилину забуваючи, що колись тут рвалися бомби, свистіли кулі, строчив кулемет. Йшли бої. Бої за велике місто — Харків, стратегічне, промислове, політичне. Точився бій за Україну, за нас, за наше життя.

Історичну пам’ять ми збережемо для прийдешніх  поколінь, бо пам’яті нашій немає кінця!

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *