27 Жовтня, 2017 - Admin

«Японія-країна див»

25 років виповнюється дипломатичним відносинам України і Японії, тому 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.

Тому під час канікул, 27.10.2017 року, у 3-му класі в рамках Року Японії в Україні вчитель Атанасова Т.Г. та вихователь Кассич Л.А. провели віртуальну подорож «Японія-країна див»

Під час віртуальної  подорожі учні познайомилися з  історією Японії, також дізналися, що її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Японці віддано зберігають передання і традиції предків. Також вчитель зазначила, що Японія однією з перших визнала незалежність нашої держави.

Третьокласники дізналися про чайну церемонію в Японії, що японське чаювання — це не просто традиція, це цілий ритуал, який люди осягають багато років у спеціальних школах. Сенс японського чаювання полягає, головним чином, не в дегустації напою — це більше схоже на медитацію і спробу віднайти гармонію не лише у собі, а й з іншими людьми. Діти показали театралізоване дійство «Родинне чаювання», де пригостили чаєм всіх присутніх.

Після чайної церемонії третьокласники ознайомилися з мистецтвом екібани.  Діти дізналися, що ікебана – класичне японське мистецтво, що виникло понад 600 років тому і спочатку було  колишнім буддійським ритуалом покладання підношення в храмах, а з плином часу ікебана стала невід’ємним атрибутом фестивалів та виставок. Учні прийняти участь у створенні власних екібан та поринули у чарівний світ квітів.

Отже, на прикладі японських традицій  діти прийшли до висновку, що багато чому люди з різних культур  могли б повчитися одне в одного – якщо тільки матимуть бажання зрозуміти одне одного.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *