7 Квітня, 2017 - Admin

«Хліб-усьому голова»

Пахне хліб, як тепло пахне хліб! 
Любов’ю трударів і радістю земною, 
І сонцем, що всміхалося весною, 
І щастям наших неповторних діб— 
Духмяно пахне хліб! 

З давніх-давен ведеться в Україні, що хліб у хаті – то багатство, сіль –то гостинність і щирість. Нашу Батьківщину називають хлібним краєм. Для українського народу хліб був не просто стравою – це була основа його життя і найдорожча святиня. В усі часи хліб берегли. Він з людиною від народження і до глибокої старості. У нашого народу є багато традицій, пов’язаних з хлібом.

Тому 7 квітня в 4 класі відбулося свято « Хліб-усьому голова». Метою заходу було познайомити учнів з давніми традиціями українського народу,щодо випікання хліба, виховувати у дітей бережливе ставлення до нього. Гостей зустрічали з хлібом та сіллю. Діти намагалася донести до присутніх про важливість хліба в житті людини. Згадали історію наших прадідів, які з давніх-давен цінували над усе хліб , сіль ,честь.

По закінченню свята гостей пригостили  сушкою, щоб ніколи не втратити  смаку українського хліба, щоб всі завжди були ситі й здорові, веселі й щасливі, щоб в усі віки на українському столі на білій вишитій скатертині лежав, мов сонце, свіжий хліб. А учні 4 класу поласували смачним  короваєм. Підсумком заходу прозвучали слова :

Так хай же щедро наливає соком

І колоситься золотистий сніп!

І хай же родить більше з кожним роком

Його величність годувальник ХЛІБ !

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *