19 Січня, 2017 - Admin

Урок-реквієм «Соборна моя Україно»

«Я – українець і цим пишаюся й горджуся. Я – частинка нашої держави і цим пишаюся й горджуся. Я виступаю за нашу державність і буду пропагувати єдність України і надалі», – за такими принципами життя та життєвою позицією живуть та виховуються шестикласники.

19 січня в класі діти провели урок-реквієм «Соборна моя Україно». Вони читали вірші, розповідали про витоки створення Української єдиної держави, інсценізували появу Гімну, Прапора, та Герба України – державних символів, переглянули фільм «Акт злуки». Не обійшли стороною і сучасні історичні факти – 3-ої річниці загибелі Небесної сотні на Майдані та героїчні будні захисників-односельчан на Донбасі.

Карась Влад підготував презентацію і розповів  про військову службу та виконання обов’язку під час АТО свого дядька Федоренка О.М.

В гості до шестикласників завітав батько однокласниці Коротецький В.А., який недавно демобілізувався із лав армії. Діти з великою цікавістю та інтересом слухали розповідь учасника АТО, ставили питання. Хлопці приміряли військову «сорочку», побачили, як правильно користуватися солдатським котелком. Вони були вражені почутим. Коротецький В.А. за участь в АТО був нагороджений відзнакою «За оборону Красногорівки».

Апогеєм у святі стало виконання дитячого Гімну України: всі встали, скандували прапорцями і виконували пісню стоячи, обнімаючи  гостя та рідного тата. По щоках дітей текли сльози – сльози щастя та гордості за себе, за державу, за батька.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *