19 Листопада, 2015 - Admin

Урок-реквієм «Пам’ять серця»

Не сьогодні це сказано: “Час народжувати і час помирати, час руйнувати і час будувати, час розкидати каміння і час збирати, час мовчати і час говорити”.

Прийшов час говорити після десятиліть. 19 листопада учнями 11-го класу було проведено урок-реквієм «Пам’ять серця», присвячений річниці Голодомору в Україні 1932-1933 років. Всі присутні, затамувавши подих, слухали розповіді, вірші та пісні на дану тематику. В ході заходу діти поглибили свої знання про Голодомор, його причини та наслідки; навчилися сприймати чужу біду, чужий біль, як свої власні; було пробуджено бажання вивчати історію своєї держави, її традиції. На виховний захід була запрошена очевидиця тих страшних подій, Другова Мотрона Михайлівна, яка розповідала про своє дитинство в голодні роки. Також діти мали змогу переглянути документальний фільм про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Під час відкритого заходу використовувалась тематична виставка, що висвітлювала події, пов’язані з Голодомором 1932-1933 років в Україні, а також оформлений куточок пам’яті, на якому були: запалені свічки, черствий хліб та п’ять колосків, перев’язаних чорною стрічкою.

Всі присутні на уроці вшанували пам’ять душі померлих від голоду хвилиною скорботи.

DSCN0412 DSCN0407 DSCN0400 DSCN0404 DSCN0411

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *