30 Червня, 2017 - Admin

Тиждень народознавства «Україна – моя Батьківщина»

«В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім Батьківщина»

(Ліна Костенко)

В дошкільному підрозділі з 26 по 30 червня пройшов тиждень народознавства «Україна – моя Батьківщина», мета якого – ознайомлення дітей з історією рідного краю,  життям і побутом народу України, виховання любові до сім’ї, рідного селища та пошани до культурного спадку свого народу.

Кожен день тижня мав свою назву: «Моя родина», «Рідне місто», «Культура України», «У світі української дитячої музики, танцю, гри». Малята виготовили власноруч рамочки та прикрасили ними фотокартки із зображенням своєї родини, а під час творчої роботи пригадали вірші та приказки про сім’ю.

Під час віртуальної екскурсії (фото- та відеоперегляд) маленькі нововодолажчани відвідали знайомі місця рідного селища, пригадали назву вулиці, на якій проживають. А під час колективної творчої роботи «Укладання маршруту подорожі Україною» діти позначили на карті визначні місця для майбутніх подорожей разом із батьками.

Неймовірні враження малята отримали під час творчої зустрічі із кухарем дошкільного підрозділу. Діти ознайомилися з меню, визначили, які страви є українськими, і головне – долучилися до приготування вареників з картоплею, які потім залюбки куштували.

В п’ятницю, 30 червня, на занятті з художньо-продуктивної діяльності (музика) панувала дружня тепла атмосфера, адже в музичній залі лунали українські народні пісні…  Діти водили хороводи, грали у народні рухливі ігри, співали у хорі, прославляючи свій рідний край.

Дошкільнята із задоволенням продовжили відкривати для себе материк, котрий назветься потім Батьківщина.

 

 

 

 

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *