23 Березня, 2018 - Admin

Тиждень  знань з безпеки життєдіяльності

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття.

Прийміть до серця світ природи –

Прекрасне буде всіх життя!

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.
Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації – одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведенні  в школі  «Тижня  знань з безпеки життєдіяльності».

У нашій школі Тиждень БЖД був проведений з 19 по 23 березня. В рамках Тижня серед учнів 1-4-х класів пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти.

  Зокрема було проведено:

  • «Конфлікт у нашому житті» зустріч із соціальним педагогом Осауленко О.Є.;
  • гра-змагання «Кращий рятувальник»;
  • конкурс малюнків «Розумний сірничок»;
  • «Три поради щодо поводження в екстремальній ситуації» зустріч з медичною сестрою Червоною Т.Є.

Наші школярі здобули нові знання та навички безпеки життєдіяльності. А найголовніше – розуміння необхідності вести здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *