22 Січня, 2020 - Admin

Світлиця гостинно відкриває двері…

Традиційно, 22 січня, коли країна відзначає День Соборності, світлиця гостинно відкриває двері і запрошує до себе на гостину жителів нашої школи. Цього річ  першими відвідувачами стали  першокласники. Для них  господарі світлиці Влад Карась та  Поліна Коротецька провели цікаву екскурсію: розповіли   що таке світлиця та ознайомили із предметами , які знаходяться в кімнаті. Також із першокласниками  провели майстер-клас  на тему  «Як користуватися рогачем». Діти з великим задоволенням слухали розповіді екскурсоводів, взяли активну участь у майстер-класі.

Педагог-організатор Звенигородська І.В. долучилася до бесіди з дітьми і ознайомила слухачів із виставкою українських хат, які виготовили наші учні.

Вчитель Атанасова Т.Г. провела з дітьми бесіду на тему «Старовинні предмети вжитку українців», під час якої ознайомила слухачів із таким предметами, як коромисло, ціп, серп.

На закінчення екскурсії першокласників чекав сюрприз: їх пригостили смачними пирогами.

Мащенко К., Шевченко Ю., Леохіна О., Рябокобила В., Єпринцев Ю., Буряківський О., Губеня Т., Синиця Е. презентували гостям українські найпопулярніші страви із борошна: вареники із різними начинками, пироги  – печені в духовці, млинці.

Велику кількість емоцій отримали діти 1-го класу від побаченого, почутого і скуштованого, а 9-класники, вже в котрий раз, побували в ролі гостинних господарів.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *