13 Грудня, 2019 - Admin

ПРАВОВА ДЕКАДА “ТИ І ЗАКОН”

Право і справедливість полягають у тому, щоб кожний мав і робив своє так, аби ніхто не мав чужого і не позбавлявся свого.

Конфуцій

Про права і обов’язки, рівність та свободу, закон і відповідальність говорили під час Всеукраїнського тижня права, який стартував по всій країні 9 грудня. А в нашому закладі він проходив у рамках правової декади “Ти і закон” (4-13 грудня). Усі учні та вихованці нашого закладу взяли участь у різноманітних виховних заходах, присвячених правовій декаді.

Так, під час уявних подорожей, ігрових вправ, за допомогою казкових героїв учні-початківці подорожували країною прав, познайомились із Фемідою та перевірили знання своїх прав та обов’язків. Учні 6-9-х класів також у цікавих формах (сократівська бесіда, бесіда-консультація, вікторина) перевіряли свої знання з правової тематики. А учні 10-11-х класів під час засідання круглого столу “Як відстояти свої права?” обговорили можливі варіанти захисту від посягань на права людини.

Також старшокласники відвідали Нововодолазький районний центр зайнятості та Нововодолазький відділ реєстрації актів цивільного стану громадян, де мали змогу цікаво поспілкуватися зі спеціалістами даних організацій та отримали від них дієві поради щодо захисту свої прав.

Долучилася до правового виховання наших учнів і інспектор ювенальної превенції Нововодолазького відділення поліції Альбіна Володимирівна Федоренко, яка провела з дітьми бесіду “Відповідальність неповнолітніх”.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *