27 Квітня, 2016 - Admin

«Одне дерево посадив – недарма прожив»

Проект «Одне дерево посадив – недарма прожив» стартував ще в 2012/2013 навчальному році, коли діти прийшли до 1-го класу. В цьому проекті брали участь як діти, так і батьки.

Мета проекту:

  • формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ;
  • формування в учнів умінь і навичок ініціативи, самостійності; віри у свої сили;
  • сприяння виробленню активної життєвої позиції, прагненню до здійснення громадянських дій;
  • здійснення еколого-просвітницької роботи;
  • залучення учнів до практичної діяльності з розв’язання проблем навколишнього середовища місцевого значення.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на кожного жителя міста повинно припадати 50 кв. м зелених насаджень. Дерево середніх розмірів за добу відновлює стільки кисню, скільки необхідно для дихання трьох людей. Зелені насадження поглинають до 80 % аерозолів і пилу. На листках дорослих дерев за літо осідає в середньому до 20-25 кг пилу. Запиленість житлового мікрорайону за наявності зелених насаджень на 40 % нижча, ніж без них. Багато рослин чутливі до забруднення атмосферного повітря. Рослини-індикатори вказують на наявність забруднювачів повітря, дають змогу зробити висновки про шкідливість тих чи інших речовин для природи та людини.

За ці роки  було зроблено чимало корисних справ — це збір насіння квітів для озеленення території школи, прибирання шкільного подвір’я, участь в конкурсах малюнків, екскурсія до лісництва. В 4-му класі учні відродили традицію — посадили під вікнами класу три кущі калини. Адже калина — це символ вільної, незалежної України.

Digital Camera

Digital Camera

Digital Camera

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *