18 Лютого, 2019 - Admin

«… небо без птахів – не небо…»

Немає на Землі такого куточку, де б не зустрічалися птахи. Всього на планеті налічується понад  9800 видів пернатих.

Важко переоцінити значення птахів у природі, їх роль в житті людини, ту користь, яку вони приносять в  лісах, садах, городах. Птахи захищають людину і тварин від різноманітних шкідливих комах. Щоб зрозуміти значення птахів у природі, достатньо розповісти про нашу відому синицю, яка за день з’їдає до 6 тисяч різноманітних комах, серед яких найбільше шкідників лісу.

Учні 8-го класу  взяли активну участь у екологічному проекті « Небо без птахів – не небо». Метою нашого проекту було більш ширше познайомитися із птахами , які залишаються зимувати в нашому регіоні, їх значенням в природі і житті людини. Упродовж місяця учні активно  вивчали види зимуючих птахів, розповідали цікаві факти під час бесід.

Прийняли активну участь у конкурсі «Екологічна грамотність», за що отримали сертифікати і подяки від «Всеосвіта», долучилися до Всеукраїнської екологічної акції «Врятуй пташку-створи годівничку».  

Найактивнішими в створенні годівничок стали Шевченко Ю, Корженко Є., Москаленко М., Яковенко А. Діти ведуть календар спостереження за птахами  Виявляється, найчастішими гостями їхніх годівничок є синички, дятли, горобці та сойки. Учні і далі підгодовують птахів, підсипаючи смачний корм для них.

Допомога птахам перезимувати зиму, пережити голод та холод – благородна справа. Сьогодні ми врятуємо пташку, а завтра вона принесе нам користі у стократ більше.

Бережіть природу і ставайте активними захисниками природи!

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *