11 Жовтня, 2019 - Admin

Нащадки козацької слави

14 жовтня кожного року весь християнський світ з глибокою любов’ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю закупницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву — Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва.  Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Важко переоцінити і те, що зараз відбувається на Україні, а саме подвиги наших українських солдат, воїнів, чоловіків, які на даний момент захищають суверенність та незалежність Батьківщини.

А ще 14 жовтня, на Покрову, українці відзначають велике державне свято — День захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, і не лише зі зброєю в руках.

Тому, в рамках проведення декади національно-патріотичного виховання “Я –  українець!”, в закладі проведено ряд цікавих різноманітних заходів.

«Хто може бути спритнішим і розумнішим за козака? Тільки його нащадки!» . Саме під такий девіз мали спортивні змаганя «Козацькі розваги» та квест-гра “Нащадки козацької слави”, які відбулися в закладі 11 жовтня 2019 року.

Так, під час «Козацьких розваг» право називатися найспритнішими нащадками козаків  виборювали учні 3-4 класів. Це було свято мужності, сили, козацької відваги та розуму. Учасників очікувало декілька видів змагань, у яких гідно виступили обидві команди: команда 3-го класу «Запоріжці» та команда 4-го класу «Я козацького роду». Хлопці показували свої спортивні здібності та готувалися бути гідними захисниками Батьківщини.За підсумками змагань перемогу здобула команда 3 класу «Запоріжці».

А от право називатися найспритнішими та найрозумнішими виборювали команди 5-8 класів під час квест-гри «Нащадки козацької слави». До складу команд увійшли 6 найкмітливіших, найспортивніших учасників від кожного класу відповідно.Абсолютно всі були задіяні. Хтось демострував свої знання та вміння з навчальних предметів, хтось проявляв уважність, спритність, а хто художньо зображував дійсність. Та головне, що ніхто не знав наперед куди іти далі і що там йому доведеться зробити. Дізнатися про це можна було із закодованих підказок, які заздалегідь замаскували по всій школі. Діти із задоволенням шукали їх, розшифровували та виконували. Продумували кожен крок.   А найголовніше, що всі завдання були пов’язані з нашою історією. То ж командний  національно-патріотичний дух змагань не раз нагадував про себе.​ Переможцями стали команди 5-го та 8-го класів

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *