24 Лютого, 2017 - Admin

«Масляна, прощай! На той рік знову приїжджай!»

У другокласників 24 лютого пройшла Масляна, діти прощалися із Зимою і зустрічали Весну. Свято відбулося у класній кімнаті. Всі діти з нетерпінням чекали на це свято, готувалися до нього, вчили вірші, частівки і пісні.

Свято розпочалося з проводів зими. Зиму проводжали з піснями і хороводами. Потім діти покликали на допомогу Сонечко, закликати Весну. І на зміну зимі прийшла красива і нарядна Весна. Вона зустріла дітей іграми й танцями та влаштувала для них змагання та рухливі ігри.

Було на цьому святі дуже весело і цікаво. Діти розігралися, дружно сміялися і весь час закликали Весну. Весна віддячила всіх учасників свята найголовнішим частуванням Масляної – смачними млинцями та гарячим і запашним чаєм. В кінці свята відбулися «символічні проводи» солом’яного опудала Зими, при цьому діти проганяли зиму «сніговими» кульками примовляючи: «Масляна, прощай! На той рік знову приїжджай!»

Ось так весело другокласники проводжали зиму і зустрічали довгоочікувану весну. Програма свята вийшла дуже веселою і розважальною.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *