13 Лютого, 2018 - Admin

«Масляна, Масляна, яка ти красна!»

Масляна або Масниця – одне з календарно – побутових свят, яке пов’язане із давнім народним звичаєм – проводами зими і зустріччю весни. Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту. Своїм корінням Масляна сягає часів язичництва і черпає звідти багато цікавих традицій та веселих народних ритуалів. Наприклад, незмінний атрибут Масляної – рум’яні, гарячі, апетитні круглі млинці, що символізують собою ясне сонечко, таке ж рум’яне і жарке.Приємна і смачна традиція відзначати Масляну існує в нашій школі вже багато років. Тому, 13 лютого 2018 року  учні 1 -го, 2-го та 4-го класів разом з вихователями та класними керівниками святкували Масляну. Дітлахи грали у рухливі ігри, співали пісні, водили хороводи, проводжали зиму і зустрічали красуню – весну. Потім свято порадувало дітей різноманітними смаколиками — це і вареники, і млинці, запашне варення та солодкий джем.

Кульмінацією дійства стало спалювання опудала Зими. Після такого бадьорого святкування Масляної всі учні впевнені, що справжня весна вже поряд!

В народі кажуть: «Розлилося масло по дорозі, то унось, зима, свої ноги». Розпочався новий відповідальний життєвий цикл. Весна – це час надії і сподівання, це радість і впевненість у своїх силах. А тому кожному ми бажаємо бути веселим, як весна, багатим, як літо, щедрим, як осінь і здоровим, як зима.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *