20 Лютого, 2018 - Admin

«Майбутнє за нами»

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатний працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів, обрати свій, єдиний. І справді, дуже нелегко розібратися в такому великому розмаїтті професій. Традиційно, в лютому місяці кожного навчального року з метою підготовки та допомоги школярам у виборі майбутньої професії в нашій школі проходить Тиждень професійної орієнтації учнів.

20 лютого учні 4-го та 6-го класів разом зі своїми класними керівниками та вихователями побували в гостях у філії «Нововодолазьке ДЕП» ДП «Харківський облавтодор». Як справжній господар, учнів привітно зустрів майстер ДЕП – Мельник Віталій Андрійович. Він ознайомив учнів із професією «дорожній робітник». Розповів про те, яку користь ця професія приносить людям і чим   займаються  робітники. А саме: чисткою доріг, роблять на них розмітку, встановлюють дорожні знаки, сигнальні стовпчики і огорожі, зрізають чагарники вздовж  доріг і стрижуть траву на узбіччах, а також що роблять в разі ожеледиці або снігового замету.

Під час огляду ремонтних майстерень учні зустрілися з газоелектрозварювальником І класу – Володимиром Івановичем Вороненко, якого робітники між собою ласкаво називають «дідом». Володимиру Івановичу 70 років і він весь час працює на цьому підприємстві.  Та механізатором – Триполкою Сергієм Андрійовичем. Вони розповіли, що у їхніх професіях важливі такі якості, як відповідальність, витривалість, працьовитість, уміння концентруватися на своїй справі і доводити роботу до кінця.

Учні дізналися чимало нового про широкий світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та вміло.

Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість,  моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *