27 Листопада, 2015 - Admin

«Калина – символ України»

Україна – це мальовничий  край  де ми з вами народилися і живемо. Наша земля красива і щедра. Україна… і постають в уяві калина, верба, чорнобривці, мальви, барвінок. Все це є  рослини-символи українського народу. Та особливо люблять в Україні калину.

«Без калини нема України, без народу Вкраїни нема»

Не було раніше хати, біля якої не росла б калина. Весною білим цвітом милувала, а взимку від застуди лікувала. Калина біля хати – це її оберіг. В уяві українців червона калина була і є символом  життя, вогню,  дівочої чистоти, вірності, символом  рідного краю.

27.11.2015 року учні 4-го класу разом  із вихователем Білашко В.М., класним керівником Панченко Л.Є.  підготували і провели  народознавче свято  «Калина – символ України».

Діти намагалися  відтворити традиції та звичаї нашого народу. Декламували вірші, розповідали легенди, прислів’я, відгадували загадки про калину, виконували народні пісні. Особливо вразила присутніх колискова «На калині мене мати колихала» у виконанні Бондаренко Кіри. Відтворювали обряд першого купання дитини та виконали танок «Ой, є в лісі калина».

Керівник гуртка «Петриківський розпис»  Мишак С.М. розповіла присутнім про історію походження петриківського розпису та представила свої роботи.

DSCN2618 DSCN2639 DSCN2668 DSCN2656 DSCN2683

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *