17 Лютого, 2016 - Admin

Зустріч з майстром

Людина розвивається духовно й фізично тільки в праці. Без праці вона деградує. Будь-які спроби уникнути продуктивної праці зумовлюють негаразди для особистості і суспільства. З цього приводу К. Ушинський писав: “Якби люди винайшли філософський камінь, то біда була б ще невелика: золото перестало б бути монетою. Але якби вони знайшли казковий мішок, з якого вискакує все, чого душа забажає, або винайшли машину, яка цілком заміняє всяку працю людини, то самий розвиток людства припинився б: розбещеність і дикість полонили б суспільство”.

  Заняття декоративно-прикладним мистецтвом, якщо воно стали органічною частиною всього навчально-виховного процесу, сприяє вихованню в учнів працьовитості і колективізму, формуванню художньо-естетичного смаку, забезпечує підготовку школярів до свідомого вибору професії.

   Українське народне декоративно-прикладне мистецтво багате і різноманітне: художня обробка дерева, розпис, вишивання, ткацтво, різьблення, вироби з глини, шкіри, соломи, лози і т. д.

   У рамках проведення тижня трудового виховання та профорієнтації, з метою ознайомлення учнів з різноманітним світом ремесел та захоплень, виховання працелюбства, відповідальності за довірену справу, поваги до людей, допомогти в свідомому виборі професії,  уподобання та творчих задатків учнів, учителів та односельців, 17 лютого відбулася зустріч учнів 8 класу з майстром  декоративно-прикладного мистецтва Руденко О.Б., під час якої діти ознайомились із методикою різьби по дереву та з технікою конструювання виробів з деревини. Діти були вражені роботами , із захопленням спостерігали, як проста деревина в руках майстра перетворюється на витвір мистецтва.

SAM_4089 SAM_4090 SAM_4093 SAM_4088

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *