14 Квітня, 2016 - Admin

Живописний світ Катерини Білокур

14.04.2016 року учні 4-го класу завітали до шкільної бібліотеки, де мали змогу переглянути  книжково-ілюстративну виставку  «Доля, виспівана в квітах», присвячену  творчості української художниці Катерини Білокур. Бібліотекар Меренкова Н.В. розповіла дітям про життєвий та творчий шлях К. Білокур. Діти дізналися, що майбутня художниця почала малювати  ще в дитинстві вуглем на шматочках полотнини.

Все життя Катерина Білокур присвятила квітам. Змальовуючи кожен листочок, пелюсточку, художниця ніколи не зривала квіти: вважала їх живими істотами, називала діточками. Три картини  К.Білокур — «Цар-Колос», «Берізка» і «Колгоспне поле» — були представлені на Міжнародній виставці в Парижі, 1954 рік.  Її роботами захоплювалися багато геніальних художників, а Пабло Пікассо сказав, що «Якби у Франції була така жінка, як Катерина Білокур, ми б змусили весь світ говорити про неї».

Діти познайомилися із такими відомими роботами, як «Декоративні квіти», «Сніданок»,  «Георгіни», «Півонії» та багато інших .

Слайд1 Kateryna_Bilokur

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *