26 Вересня, 2017 - Admin

Екскурсія до Харківського історичного музею

У нашому закладі триває Вахта пам′яті «Є пам’ять, якій не буде кінця». 26 вересня учні 8-го класу разом з класним керівником Водолажченко Т. В. та вихователем Семенюрою Л.П. відвідали Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова – один з найбільших музеїв України з давньою історією, провідний культурний центр Слобожанщини та Східної України.

Діти побували на виставці  «Велич подвигу народного», яка присвячена подіям у Харкові під час Другої світової війни. Екскурсовод розповіла учням багато цікавих і водночас трагічних фактів про нелегке життя харків′ян під час окупації міста. Харків був найбільш населеним містом Радянського Союзу, яке побувало у фашистській окупації під час Другої світової війни. Харків став одним з найбільш зруйнованих міст в Європі.

На виставці учні мали змогу розглянути різноманітні експонати: фотографії, нагороди, зброю, карти, парадні мундири військових та багато іншого. Діти дізналися про головну битву за Харків, яка відбулася 23 серпня 1943 року, розглянули її діараму.

Після екскурсії восьмикласники познайомилися  з виставкою військової техніки, яка знаходиться біля музею.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *