12 Лютого, 2015 - Admin

Екскурсія до музею історії та залізничної техніки Південної залізниці м.Харкова

Серед основних напрямків виховання підростаючого покоління значне місце в школі займає трудове виховання та профорієнтаційна робота з дітьми. Школа покликана підготувати дітей до роботи і життя в соціумі, надати необхідну допомогу у виборі майбутньої професії.

Школярі нашого навчального закладу мають змогу ознайомлюватися із різними спеціальностями і професіями людей, навчаючись у початкових класах, під час бесід, уроків, зустрічей та екскурсій.

12 лютого учні 4-5-го класів відвідали музей історії та залізничної техніки Південної залізниці м.Харкова. Наповнюваність музею, експонати, техніка та розповідь екскурсовода викликала захоплення у дітлахів. Учні мали змогу побачити перші паровози, які курсували по нашій залізниці, дрезину, на якій здійснювалися перевезення, інструменти, якими користувалися машиністи, ведучи паровоз (совки, лопати). Екскурсовод ознайомив дітей із принципом управління поїздом, цікаво розповів і наочно показав роботу свілофора на переїздах.Велике здивування і подив виклакав електифікований макет залізнодорожної станції, який був зібраний нашим земляком І.В.Федоровим, та колекція моделей паровозів.

Під час екскурсії велика увага приділялася професії машиніста, його нелегкій праці, знанням, які повинні бути у нього, професії обхідників залізнодорожних ліній, стрілочників, ремонтників поїздів і т.д.

Діти залишилися екскурсією задоволені.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *