12 Жовтня, 2018 - Admin

До Дня захисника України

Осінь. Жовтень. Але ми не сумуємо, адже на 14 жовтня припадає одразу три величних свята ‒ День козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни. І всі ці свята взаємопов’язані та є визначними для українців, бо, як відомо, в українській традиції Покрова пройнята ідеями захисту від ворогів, вона є символом для козацтва. Козаки вірили, що Богородиця захищає їх, дає свій покров у всіх битвах і починаннях.

А з метою вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню в суспільстві патріотичного духу  указом Президента України “Про День захисника України” від 14.10.2014 року  встановлено День захисника України.

Вшановуючи традиції, 12 жовтня дівчата 5-го класу приготували святкову програму для хлопців, під час якої лунали вітання та щирі побажання майбутнім захисникам Батьківщини. Хлопці брали участь у різних конкурсах, демонстрували свою майстерність, силу, спритність, витривалість. Вони довели, що  є гідними нащадками козаків. Адже перемогу в житті здобуває не сила рук і навіть не сила розуму, а сила духу. Потім батьки організували для п’ятикласників паперову дискотеку. У кінці свята на всіх чекало частування.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *