23 Жовтня, 2018 - Admin

День розваг та відпочинку

23 жовтня 2018 року для учнів 5-го класу стало днем відпочинку та розваг. Зранку діти милувалися красою осені, адже жодна інша пора року не радує нас таким розмаїттям барв. Недарма  її називають золотою, особливо в жовтні, коли листя на деревах стає  лимонно-жовте, жовтогаряче, золоте, багряне. Тож, гуляючи парком, кожен відчув осінній дотик.

Потім п’ятикласники мали змогу поїхати до міста Харкова на кондитерську фабрику “Лісова казка”, де познайомилися з процесом  виготовлення  вафельних цукерок та жувального зефіру. Під час екскурсії на виробництво учні  спостерігали за кожним етапом створення солодкого дива. Скільки цікавого дізналися діти про жувальний зефір! Наприклад, якщо його потримати над вогнем (не дуже близько до полум’я), він покриється карамелевою скоринкою з  апетитним запахом. А в гарячій каві цей продукт перетворюється на пінку, як морозиво. А які цікаві фігурки виготовляли п’ятикласники із зефіру, використовуючи патоку як клей.   Сюрпризом від фабрики були солодкі подарунки для  кожного.

Після цього учні відвідали Харківський планетарій, де переглянули програму “Від Землі до Всесвіту”. Вони відправилися  у віртуальну космічну мандрівку, милуючись красою нічного зоряного неба. Багато цікавого дізналися діти про Сонце, планети та їхні супутники, сузір’я,  комети. Навчилися орієнтуватися в зоряному небі, знаходити сузір’я Великої Ведмедиці та визначати Полярну зірку. Екскурсія в космічний простір Всесвіту виявилася пізнавальною та корисною. А у деяких  навіть з’явилася   мріяти полетіти на Місяць.

Втомлені, але з приємними враженнями, великим задоволенням та з радістю в  очах діти поверталися додому. Тож цей день вони запам’ятають  надовго.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *