24 Листопада, 2017 - Admin

«Голодомор та його наслідки для України»

У полі висохли криниці. 
Ніхто не сіяв, не орав,
Голодний рік, мов чорна птиця,
Над краєм змореним літав.

 85 років минуло від трагічних подій 1932-1933 років в Україні. Голодомор  назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор – це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

У нашому закладі, вчителем історії Семенюрою Л. П., напередодні Дня пам҆яті жертв голодомору, були проведені заходи для учнів 8-10 класів, присвячені трагічним подіям 1932-1933 років – «Голодомор та його наслідки для України».

Метою заходів було ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу; вчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Діти переглянули фото та відео матеріали, зачитали спогади свідків тих подій, ознайомилися з сумною статистикою жертв Геноциду, познайомилися з виставкою літератури, яка діє у нашій шкільній бібліотеці. Під час проведення заходів  в учнів виникало багато запитань, на які вони отримали відповіді. На знак вшанування всіх загиблих були запалені «Свічки пам’яті».

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *