10 Жовтня, 2019 - Admin

«В світі тварин»

Державний Музей природи Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна є одним із найстаріших музеїв Європи. У наукових фондах музею зберігаються понад 250 тисяч експонатів. Це опудала і тушки, вологі та сухі препарати тварин, черепа, скелети, яйця птахів, раковини молюсків, зразки гірських порід та мінералів, викопні рештки і скелети, муляжі та гіпсові зліпки вимерлих тварин.

10 жовтня 2019 року учні 4-го класу разом з класним керівником Панченко Л.Є. та вихователем Клочко В.М. відвідали Музей природи та прослухали екскурсію з теми «Різноманіття тваринного світу». Експонати у залах демонструються у вигляді систематичних колекцій, біогруп та яскравих діорам, які оснащені аудіовізуальними засобами та відзначаються високою якістю художнього оформлення, ретельним і обміркованим добором експонатів. Найбільш виразними є діорами “Пташиний базар” та “Далекосхідні ластоногі”, які дають уявлення про життя морських колоніальних тварин у природних умовах. Серед різноманітних експонатів  привертають увагу 20-метровий скелет кита, опудала рідкісних та зникаючих видів (степовий журавель, чорний лелека, кінь Пржевальського та інші) та видів, що вже зникли (мандрівний голуб та скелет стеллерової корови).  Від початку ХІХ століття у музеї зберігається та експонується найбільша в Україні колекція приматів (210 одиниць збереження, 53 види мавп).

Дітям дуже сподобалася екскурсія, вони подякували екскурсоводу за цікаву та змістовну розповідь та пообіцяли повернутися сюди знову.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *