8 Травня, 2019 - Admin

«Віршами про війну»

8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни. Це особливі дні. Адже подвиг, здійсненний нашими дідами і прадідами, настільки великий, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою.

Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. 

Ці дні викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудовував зруйновану країну.

8 травня в закладі відбувся святковий концерт, підготовлений учнями 5-11-их класів «Віршами про війну», метою якого було виховувати у дітей почуття патріотизму, поважне відношення до історичної пам’яті свого народу; моральну культуру учнів, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих. Під час свята учні декламували вірші українських поетів, виконали пісні  про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя матерів та дружин, які не дочекалися з війни своїх синів та чоловіків, а також відібране дитинство у мільйона дітлахів.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *